Dorpswethouders

De dorpswethouders vervullen een representatieve en signalerende rol naast hun afzonderlijke portefeuilles. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor een dorp als het gaat om leefomgeving en welzijn. Een aantal zaken zoals de openbare orde en veiligheid, het uitreiken van Koninklijke onderscheidingen is uitsluitend de verantwoordelijkheid van de burgemeester.

U kunt de dorpswethouder uitnodigen in uw dorp bij evenementen van algemene aard, zoals een jubilerende vereniging, een avondvierdaagse, belangrijke wedstrijden, NL DOET, exposities, festiviteiten en meer.
 

Dorpswethouder Jan-Willem Schuurman (Moordrecht)
 

“Beste Moordrechtenaar,

Bij mijn aanstelling als wethouder ben ik dorpswethouder van Moordrecht geworden. Dit vind ik oprecht leuk. Niet alleen is Moordrecht in mijn ogen een mooi dorp, maar heeft het ook veel te bieden qua natuur, maatschappelijke instellingen en horeca. Na ieder bezoekje aan Moordrecht denk ik als Nieuwerkerker, ik wil meer van dit dorp weten, meer mensen leren kennen, nog meer ontdekken. Daarom nodig ik u uit om contact met mij op te nemen als u iets bijzonders in uw dorp wil laten zien, denk hierbij aan een bijzonder maatschappelijk project of initiatief of misschien wel een markant gebouw. Met andere woorden: helpt u mij om goed in te burgeren in uw dorp? Mijn e-mailgegevens staan onderaan dit bericht.

Tot ziens in het prachtige Moordrecht!”

Jan Willem Schuurman

Contact met de dorpswethouder?

Telefoon: (0180) 330 300
E-mail: j.schuurman@zuidplas.nl
 

Dorpswethouder Daan de Haas (Nieuwerkerk aan den IJssel)
 

Beste inwoner van Nieuwerkerk aan den IJssel,

Begin 2017 werd ik dorpswethouder van Nieuwerkerk aan den IJssel, het dorp met het laagste punt van Nederland. Eerst moest ik nog wel eens zoeken naar een adres, tegenwoordig weet ik de weg. Nieuwerkerk vind ik een ontzettend gezellig IJsseldorp waar het goed toeven is voor inwoners, ondernemers en recreanten. Blij ben ik met de vele voorzieningen voor de bewoners, zoals het Polderbad, het rijke verenigingsleven, het sportaanbod, de winkelcentra, activiteiten voor de jeugd, de bibliotheek, Oudheidskamer, monumenten, muziekschool en het treinstation. Het is leuk om door de winkelstraatjes in het Oude Dorp te wandelen. Je bent op de fiets of te voet zo buiten in Hitland of je maakt mooie vaartochten op de Ringvaart of Hollandsche IJssel. Nieuwerkerk aan den IJssel herbergt een aantal moderne woonwijken met goede ontsluiting naar de rest van de Randstad. Hier wordt gewerkt, maar er is ook tijd voor culturele festiviteiten. Zo mocht ik dit jaar mee paraderen bij Koning Zuidplas en jureren bij de jaarlijkse Vlootschouw. Het is plezierig om dat te doen.  Samen met de Nieuwerkerkers wil ik graag eens verder kijken naar soortgelijke evenementen of naar verbeteringen in de voorzieningen.

Met vriendelijke groet,
Daan de Haas, Dorpswethouder Nieuwerkerk aan den IJssel

Contact met de dorpswethouder?

Telefoon: (0180) 330 300
E-mail: d.dehaas@zuidplas.nl
Twitter: twitter.com/@dadehaas
 

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?