Word Lief & Leedstraat en kijk naar elkaar om! Als Lief & Leedstraat kunt u ervoor zorgen dat er in uw straat meer aandacht is voor elkaar en dat lief en leed met elkaar wordt gedeeld.

Word Verbinder en vraag een Lief & Leedpotje aan van 75 euro. Met dit bedrag kunt u dan het hele jaar kleine attenties kopen voor mensen in uw straat die dat echt verdienen! Van een bloemetje voor de zieke buurvrouw tot een babypakket voor dat schattige jongetje van nummer 17.

Voor 2020 kunnen er maximaal dertig straten een Lief & Leedpotje aanvragen, dus wacht niet te lang.

Hoe werkt het

We houden het zo simpel mogelijk!

  1. Vraag samen met een andere bewoner van uw straat het Lied & Leedpotje aan via liefenleed@zuidplas.nl. Vergeet niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Er wordt binnen twee werkdagen met u contact opgenomen
  2. Alles akkoord? Dan heeft u binnen een maand het geld binnen.
  3. De Verbinders krijgen materiaal om de buren meer over Lief & Leed te vertellen en hen op te roepen mee te denken
  4. Houd de uitgaven bij op het kostenformulier. Zo voorkomt u eventueel onduidelijkheden. We werken dus niet met bonnetjes die goedgekeurd hoeven te worden en we vertrouwen erop dat het potje met iedereen op een goede manier gedeeld wordt
  5. Deel de mooie verhalen uit uw straat. Om andere straten en Verbinders te inspireren horen we graag jaarlijks welke attenties er aan de buren zijn gegeven en welke mooie verhalen te vertellen zijn.
     

Zuidplas Verbindt

De Lief & Leedstraat wordt in gemeente Zuidplas uitgevoerd door Zuidplas Verbindt, een samenwerking tussen Welzijn Zuidplas, Centrum voor Jeugd en Gezin, de gemeente Zuidplas en vele andere professionele- en vrijwilligersorganisaties in Moordrecht, Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. Met Zuidplas Verbindt sluiten we aan bij bestaande netwerken, versterken we buurten en verbinden we inwoners aan elkaar. Zo bundelen bewoners en (vrijwilligers-)organisaties hun krachten voor een dorp waar mensen naar elkaar omzien en iets willen betekenen voor elkaar. 

Het concept van de Lief & Leedstraten is in 2013 ontwikkeld door Stichting Opzoomer Mee uit Rotterdam. In Rotterdam doen inmiddels ruim 750 straten mee.
 

Aanmelden

Vindt u het leuk om een Lief & Leed potje te beheren of wilt u meer weten? Mail dan uw aanmelding of vragen naar liefenleed@zuidplas.nl. Vergeet niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden.