Heeft u geen geschikt dak voor zonnepanelen? Of ziet u op tegen alle rompslomp die dat met zich meebrengt? 

Maar u wilt wel iets doen voor een beter milieu en tegelijk profiteren van de voordelen van zonne-energie? Kom dan naar een van onze informatieavonden. Daar vertellen wij u graag over onze mogelijkheden. U bent allen van harte welkom en het verplicht tot niets.

Informatieavonden

De informatieavonden worden gehouden op de volgende dagen en locaties:

  • Maandag 16 september
    De Zespunt, Molenlaan 1a, 2841 XE Moordrecht
  • Donderdag 19 september
    Op Moer, Raadhuisstraat 40, 2751 AW Moerkapelle

Programma voor beide avonden

  • 19:30 uur - Inloop met koffie/thee
  • 20:00 uur - Welkomstwoord door Jan Verbeek
  • Presentatie Zon op Zuidplas
  • 21:30 uur - Einde

De gemeente heeft aan Zon op Zuidplas vier daken ter beschikking gesteld voor het plaatsen van zonnepanelen. Iedereen in Zuidplas kan een aandeel nemen in één van deze installaties en zo, naar evenredigheid, meeprofiteren van de opbrengst hiervan.

Postcoderoosregeling

Dit gaat volgens de postcoderoosregeling (PCR), ook wel Regeling Verlaagd Tarief genoemd. Dit houdt in dat u, over de met uw aandeel opgewekte stroom, de energiebelasting terugkrijgt, maar niet meer dan u al betaald hebt. Omdat de energiebelasting het grootste deel van de totale stroomprijs uitmaakt, is dit dan ook gelijk het grootste voordeel. Daarnaast wordt de opgewekte stroom verkocht aan een energieleverancier en profiteert u ook mee van de opbrengst hiervan, na aftrek van de kosten.

Bij de huidige stroomprijzen en belastingtarieven is de verwachting dat u uw investering binnen 8 jaar terugverdiend hebt. Met de tegenwoordige rente op spaarrekeningen is dit dus heel aantrekkelijk.

Meer informatie

Op de informatieavonden komt alles uitgebreid aan bod. U kunt dan ook vragen stellen. Wethouder Jan Verbeek, die o.a. Duurzaamheid in zijn portefeuille heeft, verwelkomt u. Kunt u niet komen? Bezoek dan onze stand in het gemeentehuis tijdens de Drie Duurzame Dagen in Zuidplas: 10 -11-12 oktober.

Wilt u meer informatie over Zon op Zuidplas, de informatieavonden of wilt u zich alvast inschrijven, kijkt u dan op de website www.zonopnederland.nl/zon-op-zuidplas.