Voor de Tweede Kamerverkiezing zoeken we op woensdag 22 november en donderdag 23 november mensen die willen helpen. We zoeken voorzitters, stembureauleden en tellers.

Aanmelden

Op 22 november gaat Zuidplas naar de stembus om te stemmen voor de Tweede Kamer Om de verkiezingen te organiseren en zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben wij uw hulp hard nodig. Wilt u helpen bij de komende verkiezingen? Geef dan uw beschikbaarheid online door via

Aanmelden stembureau (externe link)

  • U kunt zich voor 22 november aanmelden als voorzitter, stembureaulid of teller.;
  • Op donderdag 23 november vindt de centrale telling plaats (stemmen tellen op kandidaatniveau). Voor deze dag zoeken wij tel leiders en tellers.

Krijg ik als stembureaulid ook een training

Ja, alle stembureauleden krijgen ter voorbereiding van de verkiezingsdag een e-learning, training of uitleg, zodat iedereen beschikt over de juiste kennis. U leert over de werkzaamheden en situaties die u tijdens de verkiezingsdag tegen kunt komen. Het is verplicht om deze training te volgen. 

Krijg ik een vergoeding

Voor het werk dat u doet tijdens deze verkiezing ontvangt u een vergoeding. In onderstaande tabellen ziet u de vergoedingen:

Vergoedingen 22 november (verkiezingen)
FunctieTijdenVergoeding
Liddagdeel ochtend    07.00 - 15.00 uur€ 137,00
Liddagdeel middag    15.00 uur - einde telling€ 164,00
Voorzitterdagdeel ochtend    07.00 - 15.00 uur€ 151,00
Voorzitterdagdeel middag    15.00 uur - einde telling€ 185,00
Teller21.00 uur - einde telling€  47,00
Vergoedingen 23 november (centrale telling)
FunctieTijdenVergoeding
Lid tel team09.00 - 17.00 uur€ 80,00
Tel leider09.00 - 17.00 uur€ 100,00

Wordt er een maaltijd verzorgd

Nee, op de verkiezingsdag wordt er geen maaltijd verzorgd. Daarom krijgt iedereen € 15,00 extra, ter compensatie. Dit is voor de lunch of avondmaaltijd die u zelf meeneemt of laat bezorgen. Uiteraard is er op alle stemlocaties koffie, thee en een versnapering beschikbaar. 

Prokkelduo

Tijdens deze verkiezing willen we tenminste 1 stembureau inzetten met een Prokkelduo. Een Prokkelduo bestaat uit een persoon zonder én een persoon met een (licht)verstandelijke beperking. Lijkt het u leuk om als duo samen te werken? Laat het ons dan weten door een mail te sturen naar verkiezingen@zuidplas.nl 

Ondertussen bij team Verkiezingen

  • Zijn wij druk bezig om alle stembureaulocaties vast te leggen;
  • Bezoeken we locaties om te kijken of ze geschikt zijn als stembureau en of ze toegankelijk zijn voor mensen met een beperking;
  • Bestellen we alle stembureaumaterialen;
  • Zijn we onze verkiezingssystemen aan het inrichten.

We kijken uit naar een mooie verkiezingsdag en hopen op uw inzet.