Op 1 januari 2020 bestaat de gemeente Zuidplas 10 jaar. We willen deze mijlpaal vieren met inwoners, maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers in Zuidplas.

Op zoek naar leuke initiatieven

Om onze mijlpaal van 10 jaar te vieren is de gemeente op zoek naar leuke initiatieven. Initiatieven die in het teken staan van verbinding, uit de samenleving komen, open staan voor iedere inwoner van Zuidplas en kleinschalig zijn, zodat ze passen bij het dorpse karakter van Zuidplas. Er is een beperkt budget beschikbaar, dat over de initiatieven verdeeld kan worden. Vier jij 10 jaar Zuidplas met ons mee?

Wethouder Jan Verbeek: "Ik kijk uit naar de initiatieven die worden ingediend en hoop dat er veel creatieve ideeën tussen zitten op het gebied van sport, cultuur en welzijn. 10 jaar Zuidplas is een mijlpaal die we met de samenleving willen vieren. Dus iedereen kan reageren, van jong tot oud."

Kaders

Om de initiatieven aan te laten sluiten bij de wensen van de gemeente zijn de volgende kaders gesteld:

  • VERBINDEND: De activiteiten dragen bij aan verbinding tussen de verschillende dorpen.
  • INCLUSIEF: De activiteiten staan open voor iedere inwoner van Zuidplas, jong, oud en/of met een beperking.
  • KLEINSCHALIG: De activiteiten zijn kleinschalig, zodat deze passen bij het dorpse karakter van Zuidplas.
  • UIT DE SAMENLEVING: De activiteiten worden voor en door de maatschappelijke organisaties en vrijwilligers georganiseerd.

Initiatief indienen

Wil jij ook een initiatief indienen? Vul dan het formulier '10 jaar Zuidplas - initiatief indienen' in vóór 23 oktober 2019.
Wil je meer weten of heb je vragen, neem dat contact op via 10jaar@zuidplas.nl.

10 jaar Zuidplas - initiatief indienen

Gekozen initiatieven

Op 8 november 2019 maakt de gemeente de gekozen initiatieven bekend via zuidplas.nl en onze social media kanalen (Facebook, Twitter en Instagram). Hou deze dus goed in de gaten!