De gemeente Zuidplas is benieuwd of u bepaalde wensen heeft over deelvervoer.

Deelvervoer zijn auto’s, (bak)fietsen en scooters die u kunt huren. Op welke plek zou u deelvervoer willen? En wat voor vervoer? U kunt uw wensen delen door een korte vragenlijst in te vullen. De vragenlijst is bedoeld voor iedereen die in gemeente Zuidplas woont of werkt. Het invullen duurt een paar minuten. Heeft u een momentje?

Naar de vragenlijst(externe link)

Heeft u geen interesse in deelvervoer? Dan is het ook fijn als u dit aangeeft. Het helpt uzelf en uw buurtgenoten als u deze korte vragen invult. Dan kan de gemeente een passend aanbod doen.

Dit gebeurt er met uw antwoorden

Uw antwoord op de vragenlijst helpt de gemeente om de juiste keuzes te maken in het deelvervoer. Naar aanleiding van uw antwoord, en dat van uw buurtgenoten, onderzoekt de gemeente de locaties die u heeft aangegeven. Zo kan het zijn dat in een kleinere kern veel vraag is naar deelauto’s, omdat de bus daar minder vaak rijdt. De gemeente kan eventueel deelauto’s voor deze locatie regelen. U krijgt zelf ook een rapport van dit onderzoek, als u dat wilt.

Bent u werkgever

Ook voor woon-werkverkeer en zakelijke ritten kan deelvervoer een oplossing zijn. Daarom zijn wij ook benieuwd naar uw visie als werkgever op deelvervoer. Voordelen van deelvervoer zijn lagere kosten voor uw wagenpark en minder CO2 uitstoot. Deelmobiliteit is daarnaast een goede optie om met andere bedrijven samen een flexibel vervoersaanbod te organiseren. Het is zelfs mogelijk dat medewerkers of bewoners de deelauto’s in het weekend privé gebruiken. We zijn benieuwd naar uw kijk hierop.

Woont of werkt u in Zuidplas en wilt u uw wensen graag delen? Graag! Ga dan naar www.deelmobiliteit.nu(externe link). Het invullen duurt ongeveer 7 minuten en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt. Bovendien maak je kans op één van de VVV-bonnen van €50,-.