Dagbesteding is voor mensen (vanaf 18 jaar) die door bijvoorbeeld een handicap, leeftijd of ziekte (nog) niet kunnen werken of naar school gaan. Met een dagbesteding kunt u dan toch actief zijn, heeft u een regelmatig dagritme en komt u in contact met andere mensen. Dagbesteding kan bestaan uit het maken van producten, een creatieve bezigheid en het oefenen van vaardigheden.

Begeleiding is gericht op het bevorderen of behouden van zelfredzaamheid, het groeien naar zelfstandigheid en/of deelnemen in de maatschappij. Doelen hierbij kunnen zijn: het aanleren of behouden van vaardigheden, leren omgaan met een beperking, ondersteuning bij de dagelijkse handelingen en het plannen van dagelijkse activiteiten.

Hoeveel moet ik betalen

Meer informatie leest u op de pagina 'Eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen'.

Hoe werkt het

Meld uw vraag bij het Sociaal Team - Wmo via het meldingsformulier. Bellen of mailen met het Sociaal Team kan natuurlijk ook. Het Sociaal Team neemt dan telefonisch contact met u op en maakt indien nodig een afspraak voor een huisbezoek met u. De gemeente onderzoekt of u in aanmerking komt voor dagbesteding of begeleiding.