Open, tenzij: in stap 3 met voorwaarden bijna alles open

Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer bezoekers. 

Lees op de website van de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl vanaf 5 juni allemaal weer kan. Alle overige maatregelen blijven gelden, kijk voor een overzicht van die maatregelen op www.rijksoverheid.nl//algemene-coronaregels.
 
U kunt ook de laatste persconferentie in eenvoudige taal terug lezen via www.rijksoverheid.nl/persconferentie-28-mei-in-eenvoudige-taal.

Reizen

Vanaf 15 mei geldt per land een reisadvies. Reizen is en blijft een risico. Een vakantie is nu naar veel landen nog niet mogelijk. Check altijd het actuele reisadvies op www.nederlandwereldwijd.nl.

TONK: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

Kunt u uw woonkosten niet meer betalen omdat uw inkomen lager is door corona? Bijvoorbeeld omdat u minder uren kunt werken of uw baan verloor? Of omdat uw inkomen als ondernemer of zzp’er lager is? Dan kunt u nu de TONK aanvragen.

Meer informatie over TONK

TOZO 4

Bent u ondernemer? Kijk op de pagina 'Zzp'er of ondernemer en het coronavirus' voor meer informatie. Voor informatie over alle financiële maatregelen en steunpakketten gaat u naar www.rijksoverheid.nl/steunpakket.

Vaccinatielocatie De Kleine Vink

Per 24 mei is de vaccinatielocatie De Kleine Vink in Nieuwerkerk aan den IJssel geopend, op de pagina 'Vaccineren' vindt u meer informatie.

Vaccineren 

De GGD Hollands Midden voert het vaccinatieprogramma in onze regio uit. Wilt u meer weten over het vaccineren dan verwijzen wij u naar de Rijksoverheid of de GGD Hollands Midden. U vindt op deze pagina’s een overzicht van de meest gestelde vragen. 

Testen

Heeft u gezondheidsklachten of twijfelt u of u corona heeft? Laat u dan testen. Ga naar www.coronatest.nl of bel 0800 - 1202.  Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Meer informatie of vragen

Meer informatie over het coronavirus en de nieuwe maatregelen vanuit de rijksoverheid zijn te vinden op: www.rijksoverheid.nl/coronavirus

U kunt ook bellen. De Rijksoverheid heeft een speciaal nummer geopend waar u vragen kunt stellen over het coronavirus: 0800 1351 (tussen 08.00 en 20.00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken via +312 0205 1351.

Heeft u als inwoner, ondernemer of maatschappelijke instelling vragen over het coronavirus en de maatregelen? Mail uw vraag dan naar:

mail uw vraag naar tbz@zuidplas.nl

Informatie over besmettingen

Voor lokale informatie over de besmettingen in Zuidplas en de regio Hollands Midden verwijzen wij u naar de website van de GGD, www.eengezonderhollandsmidden.nl. Voor een actueel overzicht van besmettingen in Nederland gaat u naar de website van het RIVM, www.rivm.nl.

Kinderopvang

Voor informatie over kinder/noodopvang verwijzen wij u naar onderstaande pagina's op de website van de Rijksoverheid:

Rode Kruis

Het Rode Kruis is telefonisch bereikbaar voor mensen die een luisterend oor, advies of extra hulp nodig hebben. Ook hebben zij een WhatsApp-Hulplijn beschikbaar voor anderstaligen, momenteel Marokkaans-Arabisch, Tamazight (Berbers) en Turks.

De CoronaMelder-app: voor iedereen beschikbaar

De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. In de App Store en de Google Play Store staat CorornaMedler voor je klaar. Het downloaden is altijd vrijwillig.

Information about corona in other languages

Together, we’ll get coronavirus under control in the Netherlands. On the Dutch government website you will find all the information about the measures announced by the government and what these measures may mean for you (residents and businesses).

www.government.nl