Overzicht verdere versoepelingen en coronamaatregelenn

De huidige coronavariant is minder ziekmakend en het aantal mensen dat met corona op de IC wordt opgenomen, blijft beperkt. Daarom wordt er verder versoepeld. Let wel: corona is niet weg. Respecteer elkaars keuzes, bijvoorbeeld als iemand een mondkapje draagt op een plek waar je het zelf niet zou doen.
 
Lees op deze pagina welke coronamaatregelen en adviezen op dit moment gelden:

Corona en vakantie

U gaat op vakantie. Reist u naar het buitenland? Bereid u dan goed voor met het stappenplan op www.rijksoverheid.nl(externe link).

Testen

De regels voor testen zijn gewijzigd. Kijk voor meer informatie en een overzicht van testlocaties in de regio op: www.ggdhm.nl/coronatest(externe link)

Informatie over besmettingen

Voor lokale informatie over de besmettingen in Zuidplas en de regio Hollands Midden verwijzen wij u naar de website van de GGD, www.eengezonderhollandsmidden.nl(externe link). Voor een actueel overzicht van besmettingen in Nederland gaat u naar de website van het RIVM, www.rivm.nl(externe link).

Vaccineren

De GGD Hollands Midden voert het vaccinatieprogramma in onze regio uit. Wilt u meer weten over het vaccineren dan verwijzen wij u naar de Rijksoverheid of de GGD Hollands Midden. Op deze pagina’s een overzicht van de meest gestelde vragen.

Financiële regelingen

Voor informatie over alle financiële maatregelen en steunpakketten gaat u naar www.rijksoverheid.nl/steunpakket(externe link).

Information about corona in other languages

Together, we’ll get coronavirus under control in the Netherlands. On the Dutch government website you will find all the information about the measures announced by the government and what these measures may mean for you (residents and businesses).

www.government.nl(externe link)

Te downloaden bestand(en)