Per 1 februari 2020 hoort het Verenigd Koninkrijk officieel niet meer bij de Europese Unie. Tot en met 31 december 2020 geldt een overgangsperiode.

U kunt tot en met 30 september 2021 met uw identiteitskaart (ID-kaart) naar het Verenigd Koninkrijk (VK) reizen. Vanaf 1 oktober 2021 heeft u een geldig paspoort nodig. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl.

Verblijfsrecht

Britten die in Nederland wonen, kunnen met vragen over hun verblijfsrecht terecht op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Hierop staat alle actuele informatie over het verblijfsrecht in Nederland: www.ind.nl.

Burgers uit het Verenigd Koninkrijk met een Nederlands paspoort

Voor Britten met een Nederlands paspoort verandert er niets, aangezien zij ook over het Nederlands burgerschap beschikken.

Gevolgen van de Brexit

Wilt u weten wat de gevolgen van de Brexit voor u zijn als inwoner of ondernemer, kijk dan op de website www.brexitloket.nl.

Vragen of meer informatie

Heeft u meer vragen of wilt u meer informatie over de Brexit dan verwijzen wij u door naar de website van de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/brexit.